Spisset kompetanse

Et bredt forankret prosjektkonsortium skal sørge for at regionen produserer den rette kompetansen for framtidas datasenterindustri.

BILDE: f.v Ole Sten Volland, Audun Mogen, Torkil Bjørnson, Tommy Odinsen, Marius Johannessen og Jon Kvisli.

Søker støtte

Prosjektet jobber nå med skisse til Innovasjon Norge sin utlysing og invitasjon til regionale næringsmiljøer til å søke midler gjennom tjenesten Kompetanseutvikling i regionale næringsmiljøer.

Solid konsortium

I spissen for konsortiet står Green Mountain Data Center som allerede nå kjenner på kompetansebehovet. Med deres vekstambisjoner alene, haster det med å sikre god tilgang på kompetanse. Konsortiets medlemmer er;

Styrket konkurransekraft

Målet med prosjektet er å styrke regionens kompetanseprofil og konkurransekraft innen datasenterindustrien. I tråd med pågående satsing vil datasenternæringen ha et estimert behov for 200 arbeidsplasser i regionen de neste fem årene, fordelt 50/50 på direkte sysselsetting, og indirekte sysselsetting hos underleverandører. Prosjektet bygger opp under regionens ambisjon om å bli ”–det beste vertskap for store, grønne datasentre i Europa”.

Powered by Telemark

Prosjektet er forankret i og en videreføring av ”Powered by Telemark”; forstudie og forprosjekt gjennomført i 2012/2013, hvor man ønsker å løfte kompetanse og erfaring fra Rjukan-miljøet knyttet til etablering av datasenterindustri ut i en større regional sammenheng. Dette for å styrke den regionale attraktiviteten for datasenterindustri, knytte de ulike kompetansemiljøene sammen om satsingen, initiere samarbeid og utviklingsprosjekter knyttet til datasentere. Prosjektet avdekket et behov for en forsterking av kompetansetilbudet rettet mot datasenterindustrien. 

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.