Gamification gjør bussturen gøy

IKT Telemark var vertskap da selskapene Broentech AS, 7Sense Technologies AS og Halify AS presenterte TrafPOINT på et lunsjmøte på Klosterøya. Representanter fra fylkeskommunen, høgskolemiljøet, teknologibedrifter og miljøkonsulenter fikk se en løsning som skal gjøre det å ta bussen til et spill og en konkurranse.

BILDE: Stian Broen fra Broentech AS, Frode Stensaa i 7Sense og Flemming Sveen i Halify AS har sammen med sine medarbeidere bruk fire intensive måneder på å utvikle TrafPOINT.

Dataene hentes inn ved at brukerne deler informasjon om sin kollektivbruk. Som belønning kan de få ekstratjenester, rabatter, status og lignende. Kun fantasien setter grenser.

Bypakke Grenland som pådriver for teknologiutvikling

Løsningen er tilpasset et raskt voksende marked for smarte byer. Utviklerne ønsker å videreutvikle teknologi og forretningsmodeller tilpasset disse områdene. Ruteplanlegging og billettering eksempler på tjenester som allerede nå kan knyttes opp mot systemet. TrafPOINT er en skybasert teknologi som samler inn reisedata og åpner for sanntids analyse av reisemønstre og knytte informasjonen opp mot miljøprofiler. Det er spesielt interessant i forhold til miljøutfordringene byene i Norge og resten av verden står overfor.

Kan vi bruke Bypakke Grenland til innovasjon og næringsutvikling? Det spørsmålet tok leder av IKT Telemark Torkild Follaug opp i kronikken «Smart Bypakke Grenland».

– Vi var på en workshop der IKT Telemarks utfordring ble fulgt opp, forteller leder for Broentech AS Stian Broen. – Vi vet aldri hva slike møter kan føre til. Jeg hadde tilfeldigvis en beacon i lomma. Det er en billig sensor som brukes til telling, og i løpet av workshop’en så vi at den kunne brukes inn i et prosjekt der Bypakke Grenland kunne være en krevende kunde.

Skal få flere til å reise kollektivt

Selskapene Broentech AS, 7Sense Technologies AS og Halify AS tok utfordringen. Selskapene har med støtte fra Innovasjon Norge og i samarbeid med IKT Telemark utviklet en prototype som skal få flere til å reise kollektivt.

– Alle de involverte selskapene er åpne for ytterligere samarbeid om å videreutvikle TrafPOINT og å se på mulighetene for å bruke teknologien i andre sammenhenger, understreker Broen.

Store muligheter

Teknologien kan benyttes i andre sammenhenger enn kollektivtrafikk. Tjenesten kombinerer programvare med kjente og billige maskinvareløsninger. Derfor er det relativt rimelig å få TrafPOINT operativ i større områder, og det er enkelt å se teknologien benyttet i en rekke sammenhenger – for eksempel logistikk og varetransport.

Se presentasjonen på Youtube: Trafpoint Presentation 2015

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.