Nyheter

Frokostmøte hos Porsgrunn videregående skole viste frem nye takter i IT-utdanningen og stort potensiale for samarbeid med næringen om lærlingeordningen.

En god gjeng fant veien til Provendos kontorer på Nenset og vårt frokostmøte 22. oktober. I tillegg til en matbit fikk vi to ulike innfallsvinkler til det å være attraktiv og å tiltrekke seg den kompetansen som trengs for å vokse. 

Styret har denne høsten startet arbeidet med å legge strategi for IKT Telemark fram mot 2025. Tirsdag var de samlet hos Farstad & Co for å gå opp de store linjene og legge struktur for det videre arbeidet. I prosessen vil medlemmene inviteres inn for å bidra til satsingsområder, planer og aktiviteter.

Har du lyst til å være arbeidslivsmentor for en IT- eller økonomistudent ved USN i Bø eller Vestfold? Handelshøyskolen ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) ønsker å styrke kontakten mellom studentene og arbeidslivet. For å forberede studentene på hva som venter dem etter fullførte studier tilbyr de et arbeidslivsmentorprogram. IKT Telemark er samarbeidspartner og oppfordrer medlemmene til å ta initiativ. Foto Terje Bergersen

Den 6. mars var IKT Telemarks brukerforum på besøk hos Stena Recycling på Vold i Skien. Vi var 10 stk som møtte opp kl 9 på morgenen. Vi fikk først utdelt vernesko, hjelm og briller før vi fikk en flott omvisning og orientering om anlegget. Besøket oppe på toppen den 38 tonn tunge og 3000 HK sterke crusheren som spiser bilvrak som smågodt, var imponerende.

Den norske datasenterbransjen er i enorm vekst for tiden og har etterspurt spesialisert fagkompetanse til sine datasentre. De trenger medarbeidere som ønsker å jobbe tverrfaglig innenfor emnene elektro, klima/energi/miljø og sikkerhet.  Fagskolen Tinius Olsen har satt i gang et nettbasert utdanningsløp som gir fagarbeidere denne spesialiserte kompetansen.  

Fikk du ikke med deg Teknologidagen 2019? Nå kan du se Vardens opptak av foredragene og laste ned presentasjonene. 

Stockholm samlet Nordens mest sentrale datasenteraktører denne uka, blant annet for å høre på Gary Cook fra Greenpeace.

Økt digitalisering kan føre til både kutt og økning i klimagassutslippene våre. Gjennom klyngesamarbeid vil datasenteraktører og kunnskapsmiljøer bidra til en bærekraftig digitalisering og sikre Norges fortrinn i konkurransen om de store datasenter-etableringene.

Skien bibliotek skal i september arrangere Girl Tech fest på biblioteket i samarbeid med Porsgrunn bibliotek, fylkesbiblioteket, IKT Telemark og forhåpentligvis flere partnere. Målet er å få så mange jenter i alderen 7-12 som mulig til en dag med koding, programmering, 3D-printing og alt annet man måtte finne på.

Torsdag 6. september gikk Teknologidagen 2018 av stabelen i Porsgrunns storstue Ælvespeilet. Dagen var fylt av spennende foredrag, interessante stands og utstillere, gode diskusjoner, konkurranser og premier, middag og mingling. 

Med hjelp fra et allerede imponerende kontaktnett, har IKT Telemark nå skrevet avtale om samarbeid med Minnesota High Tech Association (MHTA). Avtalen skal føre til økt samarbeid mellom norske og amerikanske teknologimiljøer og nye kunder og partnere for IKT Telemarks medlemmer.

Norsk teknologi og kompetanse er etterspurt i Bulgaria. Vi ønsker bedre kjennskap til det bulgarske IT-miljøet i Sofia, og hvilke felles prosjektmuligheter som kan gripes. I første rekke ser vi på prosjekter med ønske om finansiering gjennom norske EØS-midler. Bulgarian Association of Information Technologies og IKT Telemark har signert avtale for å styrke samarbeid mellom norske og bulgarske IT-bedrifter. Det samme ønsker vi å få til med BASSCOM (Bulgarian Association of Software Companies). 

Cluj IT og IKT Telemark har signert avtale for å styrke samarbeid mellom norske og rumenske IT-bedrifter. Samarbeidet skal gi oss tilgang til nye markeder og nye partnere. Norsk teknologi og kompetanse er etterspurt i Romania, og i første rekke ser vi på prosjekter med ønske om finansiering gjennom norske EØS-midler.

Har du kodekunnskap og er interessert i å bidra? Allerede i september er vi i gang med et kurs i Scratch. 

IKT Telemarks nettverksmøte i Mai viste frem et knippe av nyskapende og fremoverlente bedrifter. Små bedrifter vokser frem med imponerende kundeporteføljer og internasjonale perspektiver.

Green Mountain begynte høsten 2016 med bygging av hall nummer 2 på datasenteret på Rjukan. Nybygget står straks klart, og i den anledning inviterer de til offisiell åpning 22. mars.

Velkommen til workshop i prosjektet Industriell Datasenterkompetanse. Prosjektet tilrettelegger for, og utvikler utdanningstilbud for å møte dagens og fremtidig etterspørsel for kompetanse i datasenterindustrien.

IKT Telemark jobber for å arrangere kodeworkshop for ungdom i vinterferien 2017. Vi vil at det skal være gratis for alle deltakerne. Da trenger vi midler til blant annet matservering, markedsføring, samt at vi ønsker å lage t-skjorter og samle inn artikler til goodie-bag, premier til beste kodeprosjekt etc. 

President i Norwegian American Chamber of Commerce - Upper Midwest Chapter (NACC - UMC) Ole Koppang (til venstre i bilde) hilser IKT Telemark velkommen som medlem. - Telemarks offensive innstilling til Midtvesten blir tatt godt imot i næringsmiljøet her borte, sier han. 

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.